2. tammikuuta 2016

Siemennäkkäriä ♥

Täällä ollaan taas, ihanaa alkanutta vuotta 2016 kaikille!
Ruokaa on tehty ja uusia reseptejä kokeiltu, mutta niiden päivittäminen tänne blogiin on jäänyt muiden puuhien alle. Koitan saada tallennettua tänä vuonna jotain taas muistiinkin.

Vuoden ensimmäisen postauksen kunnian saa siemennäkkäri. On se vaan niin hyvää. Jopa vähän liiankin hyvää, sillä käsi meinaa hapuilla paloja jatkuvasti. Ohje on osoitteesta www.k-ruoka.fi nimellä Helppo siemennäkkäri. Ja sitähän se todella on. Kaikki ainekset vain sekaisin ja koko komeus levitetään uunipellille. Käytin levittämisessä kelmua, jonka avulla seoksen sai taputeltua näppärästi ohueksi. Jos olisin tehnyt vielä ohuempaa levyä, niin "taikinaa" olisi varmaankin riittänyt koko uunipellille. Nyt jäi hieman vajaaksi.



Siemennäkkäri


3 kananmunaa
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
90 g auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
päälle vuorisuolaa myllystä
 
Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi levyksi ja rouhaise päälle vähän suolaa myllystä. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Leikkaa näkkäri heti paloiksi ja anna jäähtyä ritilän päällä.
 
Valkosipulituorejuusto
 
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 valkosipulinkynttä

Purista valkosipulin kynnet tuoejuustoon ja sekoita tasaiseksi, notkeaksi levitteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti