28. tammikuuta 2016

Mantelivoi

Deliciously Ella -kirja houkutti kokeilemaan pähkinävoin tekemistä. Manteleista muodostui helposti sileä tahna, johon olen mm. dipannut omenalohkoja. Mantelivoi on hyvää myös puuron seassa ja banaanilettujen kaverina.
Ja perään suora lainaus Ravitsemussuosituksista:

"Parannetaan ruoan rasvan laatua lisäämällä tyydyttymättömän rasvan ja vähentämällä tyydyttyneen rasvan saantia ruokavaliossa. Kasviöljyjä ja kasviöljypohjaisia levitteitä, pähkinöitä ja siemeniä sekä rasvaista kalaa, jotka sisältävät paljon tyydyttymättömiä ja välttämättömiä rasvahappoja, kannattaa suosia."

Eli: mantelivoi = terveellistä ja hyvää + helppo tehdä itse. Kokeile itse!

Mantelivoi


400 g manteleita
ripaus (vuori)suolaa

Levitä mantelit uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda manteleita 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Kaada jäähtyneet mantelit minitoimikoneeseen ja rouhaise mukaan vähän suolaa. Sekoita yhteensä n. 15 minuuttia, kunnes manteleista on muodostunut pehmeä, tasainen massa.
Mantelivoi säilyy tiiviissä purkissa huoneenlämmössä noin viikon.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti