3. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsa-sitruunahillo

Kesäkurpitsaa, kesäkurpitsaa ja kesäkurpitsaa. Sitähän riittää. Kesäkurpitsaa on nyt grillattu, paistettu, raastettu, piilotettu suklaakakkuun, kieputettu rulliksi ja soseutettu keittoon. Nyt oli vuorossa säilöminen hillon muodossa. Aika jännä. Taas sarjassamme "en olis uskonut, jos en olis itte kokeillut."

Käytin Hillo-marmeladisokeria, koska siitä tulee vähäsokerisempaa kuin perus-hillosokerilla tehdessä.

Kesäkurpitsa-Sitruunahillo


1 kg kuorittua ja paloiteltua kesäkurpitsaa
2 sitruunaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

Höyrytä kattilassa kuorittuja (kuori tekisi hillosta vihreää) kesäkurpitsan paloja tilkassa vettä pehmeiksi. Soseuta ja lisää mukaan sokeri. Raasta yksi sitruuna (tai molemmat, jos haluat voimakkaamman maun) ja lisää kattilaan.  Purista mukaan molempien sitruunoiden mehu. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia ja kuori vaahto reikäkauhalla.
Purkita kuumiin ja puhtaisiin purkkeihin.

Toimi muuten oikein mainiosti pannarin ja kermavaahdon kanssa sekä kaurapuuron piristäjänä. Voisin kokeilla myös kakun täytteeksi. Kyllä tätä voisi siis toisenkin satsin tehdä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti