6. tammikuuta 2016

Lihapullat Nigellan tapaan

Arkipäivien pelastus on kunnon padallinen lihapullakastiketta. Tein alkuviikkoon Nigella Lawsonin reseptillä ja tämä ohje onkin hyväksi havaittu. Käytän Arabian Kokki-pataa, joka on kätevä juuri tällaisissa ruoissa. Voi kun olisin vielä muistanut laittaa tuoretta oreganoa annoksen päälle!

Lihapullat tomaattikastikkeessa


500 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
3 rkl raastettua Parmesania tai Grana Padano-juustoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl oreganoa / sopivasti tuoretta oreganoa silputtuna
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa käsin. Muotoile lihapulliksi ja laita kelmun alle jääkaappiin odottamaan kastiketta.

Tomaattikastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa / vähän reilummin tuoretta oreganoa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
500 g Tomaattimurskaa (esim. Mutti)
3 dl vettä
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria
1 dl (täys)maitoa

pastaa
parmesania annoksen päälle

Hienonna sipuli, valkosipuli ja oregano monitoimikoneella tms "mussuksi" . Lämmitä voi ja öljy padassa/pannussa ja kuullota sipulit oreganon kera miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi sekä sokeri, suolaa ja pippuria. Anna porista reilu 10 minuuttia. Sekoita joukkoon maito ja tiputa kastikkeeseen varovasti lihapullat yksitellen. Älä sekoita ennen kuin lihapullat ovat hieman kypsyneet, jotta ne pysyvät koossa. Kypsennä n. 20 minuuttia kansi hieman avoinna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keitä lisäksi pastaa, esimerkiksi Tagliatellea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti