Arkipäivien pelastus on kunnon padallinen lihapullakastiketta. Tein alkuviikkoon Nigella Lawsonin reseptillä ja tämä ohje onkin hyväksi havaittu. Käytän Arabian Kokki-pataa, joka on kätevä juuri tällaisissa ruoissa. Voi kun olisin vielä muistanut laittaa tuoretta oreganoa annoksen päälle!
Lihapullat tomaattikastikkeessa
500 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
3 rkl raastettua Parmesania tai Grana Padano-juustoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl oreganoa / sopivasti tuoretta oreganoa silputtuna
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa käsin. Muotoile lihapulliksi ja laita kelmun alle jääkaappiin odottamaan kastiketta.
Tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa / vähän reilummin tuoretta oreganoa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
500 g Tomaattimurskaa (esim. Mutti)
3 dl vettä
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria
1 dl (täys)maitoa
pastaa
parmesania annoksen päälle
Hienonna sipuli, valkosipuli ja oregano monitoimikoneella tms "mussuksi" . Lämmitä voi ja öljy padassa/pannussa ja kuullota sipulit oreganon kera miedolla
lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää
tomaattimurska ja vesi sekä sokeri, suolaa
ja pippuria. Anna porista reilu 10 minuuttia. Sekoita joukkoon maito ja tiputa kastikkeeseen varovasti lihapullat yksitellen. Älä sekoita ennen kuin lihapullat ovat hieman kypsyneet, jotta ne pysyvät koossa. Kypsennä
n. 20 minuuttia kansi hieman avoinna. Tarkista maku
ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keitä lisäksi pastaa, esimerkiksi Tagliatellea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti