5. toukokuuta 2014

Ohrarievä

Kuivakaappia siivotessa tuli eteen pussillinen täysjyväohrajauhoja. Ohrarievä on tosi hyvää ja olen aiemminkin leiponut sitä hyvällä menestyksellä. Tuore leipä saa ihan arkisenkin perusjauhelihakeiton uusiin sfääreihin :)
(Ohje Myllyn Paras)

Ohrarievä 
(3 kpl)


5 dl vettä 
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää ja kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leipiä haarukalla ennen uuniin laittoa. Paista 250 asteiseessa n. 20 minuuttia kauniin ruskeiksi. 
Jos haluat leipiin pehmeän kuoren, pidä niitä leivinliinan alla uunista ottamisen jälkeen.


2 kommenttia: