24. tammikuuta 2016

Pehmeät kaurasämpylät

Sunnuntain iloksi valmistui kauraisia sämpylöitä. Tuoreet ja lämpimät sämpylät eivät oikeastaan vaadi päälleen muuta kuin voita; ja hetken onni on juuri siinä.
Alkuperäinen ohje on Valion resepteistä.

Pehmeät kaurasämpylät

2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 1/2 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

voiteluun maitoa
päälle sesaminsiemeniä

Lämmitä maito+vesi kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää nesteeseen suola ja hunaja.

Lisää mukaan kaurahiutaleet, kuivahiiva ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan lopuksi öljy. Älä lisää liikaa jauhoja, jotta sämpylöistä tulee pehmeitä. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile paloista pitkulaisia. Leikkaa esim. nuolijalla pötköstä sämpylöitä ja laita uunipellille kohoamaan. Kohota hyvin liinan alla ja voitele sämpylät maidolla. Ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 12 min uunin keskiosassa .



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti