1. syyskuuta 2015

Lohi suolapähkinöillä

Tartuin pitkästä aikaa Maku-lehden tarjoukseen ja ensimmäisestä lehdestä kokeiluun pääsi ensimmäisenä Suolapähkinälohi. Kiva ohje, tämä nousee minun 6 viikon ruokalistalle. Kerron tästä arjen pelastajasta lisää myöhemmin.
Seuraavalla kerralla lisään alkuperäiseen ohjeeseen valkosipulia, koska tämä todella huutaa sitä.

Suolapähkinä-lohi


n. 700 g lohifilee
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

1 dl suolapähkinöitä
1 dl vaaleaa leipää murustettuna
1/2 dl tuoreyrttejä (esim. persiljaa ja ruohosipulia)
2 rkl oliiviöljyä

Vedä lohifileestä mahdolliset ruodot pois esim. kalapinseteillä. Laita filee vuokaan (nahkapuoli alaspäin) ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Yhdistä kulhossa rouhitut suolapähkinät ja leipä, sekä hienonnetut yrtit ja öljy.
Ripottele muruseos kalafileen päälle. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi tai kunnes lohi on kypsynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Testasin uudesta lehdestä myös jauheliha-kesäkurpitsarullia, eikä hullumpi resepti ollut sekään. Kesäkurpitsat leikataan pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja pehmitetään pannulla. Rullien sisään kääräistään jauhelihatäyte, joka saa makua sienistä ja juustosta. Niihin saisi kehiteltyä kivan kasvistäytteenkin vaikka linsseistä. Tällaisissa arkiruoka-ajatuksissa tänään.
Ja hei, ihanaa syyskuun alkua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti