8. tammikuuta 2014

Torstain toivot

Lapset halusivat leipoa jotain pientä illalla ja päädyimme murokekseihin. Olen löytänyt murotaikinan uudelleen, sillä pitkään pidin sitä varsin tylsänä. Mutta murotaikina on nopea, helppo ja muunneltava. Tässä ohjeessa makua toi vaniljatangon siemenet. Ohje on kirjasta "Pienet Leivonnaiset".


Rapeat Murokeksit 
(n. 50 kpl)

4 keltuaista
hyppysellinen suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 vaniljatangon siemenet
1 3/4 dl hienoa sokeria
150 g kylmää voita

Siivilöi vehnäjauhot ja lisää 2 keltuaista, joihin on sekoitettu suola. Sekoita vaniljansiemenet sokerin kanssa ja lisää vehnäjauhoihin. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää vehnäjauhojen päälle. Vaivaa nopeasti sileäksi taikinaksi ja anna levätä viileässä noin puoli tuntia.

Vaivaa vielä taikinaa ja kauli ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Painele muoteilla pikkuleipiä ja voitele keltuaisella. Paista 180-asteisessa uunissa 10-15 min. vaaleankeltaisiksi.

2 kommenttia:

  1. Ihan samaa mieltä, murotaikina on tosi kätevää ja hyvääkin. Lapset tykkää meillä kun saavat kaulia ja painella muoteilla keksejä :) Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ja variaatioita on lukemattomia. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista