29. tammikuuta 2014

Leipurimestarit

Arki-illan piristys oli muffinssien leivonta. Kaksoset 8-vee rakastavat leipomista ja into on valtava.Siksi lupaan ja vannon, että otan leipomispuuhat useammin ohjelmistoon. Työnjako meni niin, että äiti luki ohjeita ja räpsi kuvia, tytöt mittasivat ja sekoittelivat.


Ensin oli tarkoitus tehdä vadelmamuffinsseja, mutta päätimmekin käyttää pakkasesta löytyneet mansikat. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjasta. Resepti on hyvä, sitruuna tuo taikinaan raikkautta ja kuppikakut pysyvät mehevinä ja kosteina. Ohjeesta tulee 12 isoa tai 18 keskikokoista.

Kuppikakut

3 kananmunaa 
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 1/2 dl marjoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste vaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita seos varovasti taikinaan.
Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä marjat. 
Aseta vuoat muffinipellin  syvennyksiin ja täytä 2/3 osa paperivuoasta taikinalla.
Kypsennä n. 15 minuuttia ja jäähdytä ennen kuorrutteen laittoa.
Sekoita kuorrutteeseen tomusokeri ja tuorejuusto, lisää varoen marjat. Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Huomasimme, että pakastemarjoja olisi kannattanut annostella vähän kerrallaan kuorruteeseen, sillä kuorrutteesta tuli hieman liian löysää. Tuoreet marjat eivät "vetistäisi" seosta niin paljon. Kuorrute kuitenkin jähmettyi jääkaapissa hyvin.

 



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti