28. tammikuuta 2014

Papua pöytään

En ole juurikaan käyttänyt papuja ruoanlaitossa, vaikka mielessä on ollut niiden kokeileminen. Etsin sopivaa reseptiä tavoitteena taas hyvä lounaskeitto. Valion sivuilta löytyi tämä ohje. Ihmettelin, voiko näillä aineksilla tulla oikeasti maukasta keittoa - No todellakin voi! Yrteistä myös timjami sopii hyvin maustamaan keittoa. Tällä ohjeella aion varmasti tehdä kattilallisen pian uudestaan. Uskomattoman hyvää ja edullista arkiruokaa.

 Tomaattinen papukeitto



2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 l kasvislientä
4 valkosipulinkynttä / maun mukaan
chiliä maun mukaan
0,5 rkl oreganoa
2 dl ruokakermaa

Kaada kattilaan pavut ja tomaattimurska, kasvisliemi ja pieniksi pilkotut valkosipulit ja chili. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää kerma ja oregano ja anna keiton kiehahtaa.

Lupasin lapsille, että tänään leivotaan. Ohjeeksi valikoitui tarkan seulonnan jälkeen vadelmamuffinssit uudesta leivontakirjasta.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti