30. heinäkuuta 2015

Salsa

Kasvihuoneen punastuneet chilit huusivat päästä käyttöön ja niinpä tein salsaa. Kastikkeesta tuli sen verran hyvää, että on syytä kirjata resepti talteen. Chiliä on tänä vuonna tulossa mahtava sato, joten uskoisin että salsaa tullaan näkemään pöydässä kerran jos toisenkin. Ohjeesta tulee reilu annos tortillojen ja nachojen kylkeen. Kannattaa katsoa myös  Guacamole-ohje täältä.

Salsa-kastike



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 punainen paprika
1-2 chilipalkoa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (esim. Mutti)
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pehmeiksi ja läpikuultaviksi.
Pilko paprika ja hienonna chili. Laita ne kattilaan pehmenemään sipulien kanssa.
Lisää tomaattimurska, punaviinietikka ja sokeri. Anna kiehua pienellä lämmöllä reilu 10 minuuttia. 
Lisää suolaa ja mustapippuria ja tarkista maku. Anna jäähtyä.


Kuvan chili on nimeltään "Cheyenne". Vielä en ole päässyt testaamaan tätä keltaista lajiketta, joten odotan mielenkiinnolla milloin ensimmäiset kypsyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti