21. heinäkuuta 2015

Kinuskinen jäätelö

Kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa jäätelöä ja nimipäivääni juhlimmekin ihanalla herkulla! Yllätyin, miten hyvä lopputuloksesta tulee ilman jäätelökonetta. Koostumus on oikein hyvä, ei ollenkaan rakeinen tai hileinen, kuten ehkä vähän pelkäsin. Valmista massaa tulee nopeasti ja variaatiomahdollisuuksia on lukemattomia. Ensimmäiseen kokeiluun käytin valmista kinuskikastiketta ja Savoiard-keksejä. Jälkimmäisiä siksi, että niitä sattui kaapista löytymään.
Kondensoitu maito on aika makeaa, joten jäätelöä ei kannata "maustaa" liikaa esimerkiksi kinuskikastikkeella. Omaan makuun sopivan määrän löytää vain maistelemalla. Litrahinnaksi tulee alle 4 euroa, joka ei ole ollenkaan paha verrattuna kaupan "herkuttelujäätelöihin".
Seuraavaksi taidan kokeilla jotain raikasta, vaikka appelsiinijäätelöä.

Ohje on makuja.fi - sivustolta ja siitä tulee n. 1,5 l valmista jäätelöä.


4 3/4 dl kuohukermaa
1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa

kinuskikastiketta
keksinmuruja

Vatkaa kerma melko kovaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja kääntele se varovasti vaahtoon. Lisää kinuskikastiketta ja keksinmuruja oman maun mukaan ja sekoita.

Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Laita kansi päälle/peitä hyvin kelmulla.  Pakasta yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti