13. elokuuta 2015

Kesäkurpitsa-tillikeitto

Sain kasvimaalta vihdoinkin ensimmäisen kesäkurpitsan! Löysin 500 keittoa-kirjasta aika erikoisen kuuloisen ohjeen: Kermainen kesäkurpitsa-tillikeitto. Kokeilin ja tykkäsin. Tein puolikaan annoksen, koska kesäkurpitsani sattui olemaan juuri sen kokoinen. Ohje on neljälle hengelle. Lisäsin päälle paahdettuja ja kevyesti suolattuja kurpitsansiemeniä tuomaan lisää ruokaisuutta.


Kermainen kesäkurpitsa-tillikeitto

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,2 kg kesäkurpitsaa
1 l kasvislientä
1 1/2 rkl tuoretta tilliä
1 1/4 dl kermaa
sitruunamehua maun mukaan
suolaa, mustapippuria

Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä. Lisää kattilaan kesäkurpitsapalat ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna hautua kannen alla n. 5-10 minuuttia kunnes kesäkurpitsat pehmenevät.
Lisää tilli ja soseuta keitto. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti