4. elokuuta 2015

Kesäinen Gazpacho-keitto

Kesän ihanat, tuoreet kasvikset houkuttelevat tekemään kevyitä lounasruokia. Gazpacho-keitto on nopea tehdä ja siitä saa muunneltua fiiliksen  mukaan erilaisia versioita. Tänään tein Hesarin reseptistä muokatun version ja paistoin vielä kylkeen kinkkumunakkaan. Ja taas jaksaa.


Gazpacho

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
(chiliä)
500 g kypsiä tomaatteja
300 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla. Jos haluat keittoon chiliä, hienonna haluamasi määrä tuoretta chiliä ja kuullota sipulien mukana pehmeäksi. Kalttaa tomaatit. Laita tehosekoittimeen sipulit ja kuoritut tomaatit, joista on kannat poistettu. Surauta tasaiseksi. Pilko (kuorittu) kesäkurpitsa ja paprika. Lisää kasvikset tehosekoittimeen yhdessä oliiviöljyn ja punaviinietikan kanssa. Heitä mukaan ripaus sokeria. Surauta  tasaiseksi keitoksi ja lisää tarvittaessa mukaan vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla & tarkista maku.
Tarjoile kylmänä.


Kun oman kasvimaan kesäkurpitsa antaa satoa, pidän tämän ohjeen mielessä. Ylipäätään keittoihin saa mahtumaan hurjan määrän kasviksia. Joten kun arki taas alkaa, saa minun Lunch Bag niistä täytettä. Töissä minua joskus kutsutaankin "Kassi-Almaksi", kun aamulla järjestelen kassista lounas- ja välipalarasioitani jääkaappiin. Hyvät eväät, parempi mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti