25. elokuuta 2015

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Hei, mistäköhän raaka-aineesta tekis jotain? Yllätys, yllätys: kesäkurpitsasta! Tämä kakku yllätti. Jotenkin karkea kesäkurpitsaraaste ei herättele makuaistia himoitsemaan kakkupalaa. Mutta epäilyksistä huolimatta tämä oli hitti. Kesäkurpitsa tekee kakusta todella mehevää ja kosteaa! Se, että kakkukahvit nautittiin ulkona auringonpaisteessa, oli pelkkää plussaa.
Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä, mutta lisäsin suklaarouhetta mukaan  taikinaan ja lisäksi suklaata on kuorrutteena. Pari muutakin muutosta tein alkuperäiseen ohjeeseen.

Kesäkurpitsa-suklaakakku


3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl ruskeaa ruokosokeria
150 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
100 g maitosuklaata
n. 350 g kesäkurpitsaa

päälle: maitosuklaata

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi mukaan suklaa. Sekoita ne vaahtoon. Lisää mukaan sulatettu voi ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (20 cm irtopohjavuoka on hyvä).
Paista n. 50 minuuttia 200 asteessa, tarkista kypsyys puutikulla.
Anna jäähtyä hyvin, niin maut tasaantuvat. Kuorruta sulatetulla suklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti