Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä, mutta lisäsin suklaarouhetta mukaan taikinaan ja lisäksi suklaata on kuorrutteena. Pari muutakin muutosta tein alkuperäiseen ohjeeseen.
Kesäkurpitsa-suklaakakku
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl ruskeaa ruokosokeria
150 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
100 g maitosuklaata
n. 350 g kesäkurpitsaa
päälle: maitosuklaata
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi mukaan suklaa. Sekoita ne vaahtoon. Lisää mukaan sulatettu voi ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (20 cm irtopohjavuoka on hyvä).
Paista n. 50 minuuttia 200 asteessa, tarkista kypsyys puutikulla.
Anna jäähtyä hyvin, niin maut tasaantuvat. Kuorruta sulatetulla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti