12. toukokuuta 2015

Broileri-kasviskeitto

Aika ajoin on syytä tehdä ihan tietoisesti pakastimen tyhjennystä, ettei sen uumeniin unohdu ties mitä. Meillä sinne oli nyt kertynyt mm. broilerinfileitä, kokonainen luomukana, kilo jauhelihaa ja porsaan ulkofilettä. Kätevä emäntä kun ostaa porsaan ulkofilettä reilun satsin tarjouksesta ja leikkaa osan pakkaseen valmiiksi lehtipihvejä varten :) 
Eli materiaalia on. Tänään broilerifilepaketti jalostui keitoksi. Halusin keittoon paljon värikkäitä kasviksia ja kunnolla makua. Keiton päälle hain tuoretta ruohosipulia kasvimaalta. Ihanaa päästä jo hyödyntämään oman maan vihreää! Omaa annostani maustoin vielä chilillä.
Ohjeesta tulee n. 2,5 l keittoa.

Broileri-kasviskeitto




450 g broilerin fileitä (maustamaton)
1 kpl kanafondi 
2 valkosipulinkynttä
2 kpl porkkanoita
1 punainen paprika
1 dl ruispastaa
1 tl jauhettua inkivääriä / tai pieni pala tuoretta
200 g herneitä (pakaste)
200 g sokeriherneitä (pakaste)
1 pieni sipuli
suolaa, mustapippuria

Mittaa kattilaan n. 1 l vettä ja laita pilkottu porkkana ja valkosipuli sekä kanafondi kiehumaan. Paahda inkivääriä hetki kuivalla pannulla, niin saat enemmän makua irti. Lisää pannulle pieneksi pilkottu sipuli. Pilko broilerifileet ja paista niihin pannulla väriä. Lisää broileripalat kattilaan ja huuhtele mukaan liemeksi myös pannuun tarttuneet maut. Lisää ruispasta ja paprika ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää molemmat herneet ja anna kiehua vielä joitakin minuutteja. Mausta suolalla ja mustapippurilla & tarkista maku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti