5. syyskuuta 2014

Täytetyt sarvet

To do- listalla on ollut jo pitkään täytetyt sarvet. Hellapoliisilta löytyi mainio ohje taikinaan. Osan vehnäjauhoista korvasin täysjyvällä ja margariinin sijaan käytin voita. Ja taas kerran - superhelppoa ja hyvää! 
Sanomattakin on selvää, että makuyhdistelmissä on vain mielikuvitus rajana.
Itse tein kahdenlaisia: Mozzarella-Basilika-Aurinkokuivattu tomaatti ja Juusto-Kalkkuna-Persilja.

Täytetyt Sarvet
(16 kpl)



4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa

1 muna voiteluun
Seesaminsiemeniä / juustoraastetta pinnalle
Täytteet oman maun mukaan

Tee täyte/täytteet valmiiksi. Täytettä menee n. 1-2 rkl / sarvi.
Sekoita vehnäjauhot ja voi yhteen käsin nyppimällä. Sekoita joukkoon suola. Liuota hiiva kylmään maitoon  ja kaada jauho-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta niin ,että taikina on tasainen. Älä lisää taikinaan jauhoja, vaikka taikina näyttää vaikeasti kaulittavalta...

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli se pyöreiksi levyiksi. Käytä apuna vehnäjauhoja. Jaa ympyrät kahdeksaan sektoriin.

Laita jokaisen taikinasektorin leveimpään kohtaan 1-2 rkl täytettä, käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan, ja taivuta sarven muotoon..

Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.


Paista 225 asteessa  n.11-15 minuuttia tai kunnes sarvien pinta on kauniin värinen.


Täytteenä toisissa (8 kpl) on Mozzarella-Basilika-Aurinkokuivattu tomaatti, jota maustoin vielä hieman mustapippurilla. Mozzarella valuu helposti sulaessaan pois rullasta, joten sulje sarvet mahdollisimman hyvin. Päälle ripottelin Seesaminsiemeniä.
Toinen täyte on Juusto-Kalkkuna-Persilja. Näitä tuli myös 8 kpl. Juustona on Emmental-raastetta ja Kalkkuna on leikkelettä saksittuna. Savukalkkunapalasta saisi myös hyvän täytteen. Lisäksi laitoin täytteeseen vähän oliiviöljyä aurinkokuivatun tomaatin purkista, joka antoi myös vähän lisää makua. Juustoraastetta ripottelin myös sarvien päälle. 

Kivaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Näitä voisikin seuraavan kerran leipoa, näyttää herkullisilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, meillä nämä olivat koko perheen makuun. Taidan itsekin leipoa sarvia pian uudelleen ja kokeilla jotain erilaista täytettä.

      Poista