27. huhtikuuta 2014

Tapaksia

Lapset lähtivät mummilaan yökylään ja ensimmäisenä mielessä oli tietysti kysymys "Mitä ruokaa tehdään?" Päädyimme tekemään Tapaksia - helppoa ja superhyvää.







Ohjeet herkkuihin ovat varsin yksinkertaiset. Määrät riippuvat tietenkin syöjistä ja omista mielihaluista & makutottumuksista. Nämä toimivat meille:

Tapas -leivät 
maalaisleipää
oliiviöljyä
tomaattia kuutioina
valkosipulia
tuoretta basilikaa
vuorisuolaa

Grillaa leipiä hetki uunissa ja lisää ennen tarjoilua päälle tuoretta basilikasilppua.

Chorizo siivuja ja ilmakuivattua kinkkua
Oliiveja
Grillattua (säilöttyä) munakoisoa 

Grillattua (säilöttyä) paprikaa
Käytä paprikaa hetki kuumalla pannulla ja ripottele päälle tuoretta persiljasilppua

Espanjalainen munakas
perunaa kuutioina
kananmunia
sipulia
fenkolin siemeniä valmiin munakkaan päälle

Paistetut herkkusienet
tuoreita ruskeita herkkusieniä
valkosipulia viipaleina
oliiviöljyä
suolaa 
pippuria
päälle tuoretta persiljasilppua

Anjovis tapas
anjovisfileitä
oliiviöljyä
sitruunamehua
sitruunankuorta raastettuna
persiljasilppua

Juomana espanjalainen Cava Faustino 



4 kommenttia:

  1. Nam mitä ihania kuvia! Olenkin kerran espanjalaista munakasta syönyt ja se oli hyvää, joten voisi tehdä sitä joskus itsekin. :) Tulee ihan nälkä näitä kuvia katsellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Kokeile ihmeessä, toimii hyvin ihan arkenakin. Fenkolin siemenet voi hyvin jättää pois, jos niiden mausta ei välitä.

      Poista