24. huhtikuuta 2014

Kaurapannarit

Tein iltapalaksi pannareita ja etsin nimenomaan reseptiä, jossa olisi kauraa. Sellainen löytyi Arlan sivuilta.
Ohje on nimellä Amerikkalaiset kauraletut, mutta minusta nämä ovat ehdottomasti pannukakkuja. Hyvin maistui, lisänä oli persikanpaloja, hilloa, vaahterasiirappia.. Ja kaikkein paras lisäke oli suklaakastike!

Kaurapannarit
n. 25 kpl 



4 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria

voita paistamiseen
tarjoiluun esim. vaahterasiirappia / hedelmäpaloja / hilloa / suklaakastiketta


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. vatkaa keltuaiset maidon sekaan ja sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto munamaitoon. Lisää jauhoseos. Sekoita maltilla, jotta kuohkeus säilyy. Paista pannareita miedolla lämmöllä ja tarjoa lämpimänä lisukkeiden kera.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta! Minä en ikinä osaa päättää, sanoisinko näitä ja vastaavia letuiksi vai pannariksi, kun minusta suomalainen pannari paistetaan uunissa. Mutta toisaalta ne amerikkalaiset pannukakut/letut/whatever ovat ihan liian paksuja letuiksi... Vaan makuhan se on pääasia eikä ruokalajin nimi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, maku ratkaisee! Ja näitä riitti vielä koululaisille tänään aamupalalle, aika luksusta :)

      Poista