9. marraskuuta 2014

Seeprakakku

En ole koskaan tehnyt Tiikerikakkua. Enkä kyllä tehnyt nytkään, vaan kokeilin Seeprakakkua. Pääsin uutta Maku -lehteä sivulle 21, kun tuli vastustamaton halu leipoa. Ja heti. Mutta ei siitä kuviosta ihan seepran raitoja tullut. Ohje Maku 7/2014-lehdestä, paitsi vaniljajauheen olen lisännyt makua antamaan:

Seeprakakku



4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 1/2 dl öljyä

1 tl vaniljajauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl piparkakkumaustetta

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri..Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, kädenlämpöistä maitoa ja öljyä hitaasti vatkaten. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja piparkakkumauste. Lisää vanijajauhe vaaleaan taikinaan.


Voitele ja jauhota 2 l (rengas)kakkuvuoka. Itse käytin Iloleipurin silikonivuokaa. Mittaa puolen desin mitoilla kumpaakin taikinaa vuorotellen vuoan vastakkaisille puolille. Ensin mitalliset vaaleaa taikinaan ja päälle mitalliset tummaa taikinaa. Kaada taikinat aina samoille kohdille. Jatka, kunnes taikinat ovat vuoassa.


Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Säilytä kelmun alla jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti