19. marraskuuta 2014

Punajuurikeittoa

Syksyn jälkeen jossain vaiheessa tulee se hetki, kun ne "perus"kasvikset alkavat maistua aika kauheilta. Siis ne, jotka yleensä kauppakassiin päätyvät. Esimerkiksi kurkku on tähän aikaan vuodesta aika turha ostos, on se sitten kotimainen tai ulkolainen. Jonkun aikaa niitä vielä tavan mukaan ostaa, mutta onneksi jossain vaiheessa tajuaa tarttua vaikka punajuuripussiin.

Punajuurikeitto



1 l kasvislientä
1 kg punajuuria

2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
timjamia

vuohenjuustoa

Keitä kuoritut ja lohkotut punajuuret kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Anna keiton kiehahtaa. Jos haluat, voit kuoria keiton päälle muodostuneen vaahdon pois, niin keiton pinta näyttää sileämmältä ja kauniimmalta.
Lisää keittoannoksen päälle vuohenjuustoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti