15. helmikuuta 2014

Suklaapalat

Ystävänpäivän herkuksi tein suklaapaloja Maku-lehden ohjeen mukaan. Hyvä, helppo ja nopea ohje. Koristeena on mansikkatomusokeria ja valkosuklaalastuja. Tästä tuli 20 palaa, ohjeessa sanottiin 12.


Suklaapalat

200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria (laitoin 1 dl ruokokidesokeria ja loput tavallista)
200 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun tomusokeria ja suklaalastuja


Vuoraa suorakulmainen n. 20x30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sokeri, pehmeä voi sekä vaniljasokeri ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa taikinaan.
Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 min. Älä paista liikaa, sillä sisus saa jäädä hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja koristele.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti