26. elokuuta 2014

Rahka-Kauraleipä

Viime viikolla meillä syötiin taas Namasten sämpylöitä, jonka reseptiä olen aiemmin kehunut parhaaksi leipäohjeeksi. Tälle viikolle etsin kauraisen leivän reseptiä ja kokeiluun pääsi Valion sivuilta löytynyt ohje. Tuli muuten hyvää! Rahka pitää leivän mehevänä seuraavinakin päivinä.



Rahka-Kauraleipä
(4 pyöreää leipää)

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl siirappia
250 g maitorahkaa
4 1/2 dl kaurahiutaleita
n. 12,5 dl vehnäjauhoja
50 g  voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Sekoita taikinaan rahka, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Alusta ja anna kohota n. 20 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan ja leivo pyöreiksi leiviksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paina samalla leipiä ohuehkoiksi. Kohota leipiä 30-40 minuuttia.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti