11. elokuuta 2015

Murupiirakka

Perusohje on tuttu, turvallinen ja moneen muuntuva. Sellaisiin kuuluu Murupiirakka, jonka ohje on todennäköisesti kulkeutunut minulle äidiltä.
Tein koululaisille ensimmäisen päivän kunniaksi välipalalle odottamaan omenaisen version. Pakastimessa on vielä jonkin verran uuniomenahilloa, joka täytyy käyttää pois uusien tieltä. Ko. hillo on muuten niin paljon parempaa kuin "tavallinen", keitetty omenahillo. Värikin on kauniin kuparinen.
Joka tapauksessa, murupiirakan mauksi käy lähes kaikki marjoista hilloihin.


Murupiirakka
(piirakkavuokaan)

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermamaitoa/täysmaitoa
1 dl voisulaa
3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl jauhoja

marjoja tai n. 1.5 dl omenahilloa
vaniljakastiketta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermamaito ja sulatettu voi. Sekoita taikinaan jauhot ja leivinjauhe. Kaada voideltuun vuokaan ja lisää päälle marjat/omenahillo.
Sekoita paloiteltu voi, sokerit ja jauhot & nypi muruseokseksi. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan päälle.
Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä nautittuna vaniljakastikeen kanssa.

Aurinkoista viikkoa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti