8. elokuuta 2015

Lempiruoka: Paella

Meidän perheen ehdoton lempiruoka on Paella. Tämä resepti on oma versioni ja se on superhyvää, olkoon sitten kuinka aitoa tai epäaitoa Paellaa hyvänsä.
Herkku maustetaan Espanjasta roudatulla Paella-mausteella. En tiedä, saako sitä Suomesta. Viimeksi sitä toi meille tilauksesta anoppi Espanjan matkaltaan.
Tällä hetkellä kaapissa on onneksi 3 kokonaista ja yksi vajaa paketti kyseistä tuotetta. Maustesekoituksessa on suolaa, valkosipulia, paprikaa, pippuria ja sahramia + ripaus maissijauhoa. Tähän Paellaan muodostuu "liemi", jossa on todella paljon makua. Chiliä voi toki lisätä enemmän maun mukaan, mutta ainakin tuo yksi chilipalko toi juuri sopivan jälkipoltteen. Silloin chili ei ole liian hallitseva elementti.


Tässä Paellassa on katkarapuja, mutta usein meillä on lisäksi myös lohikuutioita. Sopii hyvin mukaan. Lisäksi purkissa olevat, savustetut simpukat tekee hyvän säväyksen. Variaatioita siis tehdään fiiliksen mukaan.

Paella

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
oliiviöljyä
2 pss paellamaustetta
3 dl riisiä
1 punainen paprika
n. 6 dl vettä (erissä)
4 dl appelsiinituoremehua
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 kalaliemikuutio

200 g herneitä
500 g katkarapuja
(suolaa)
sitruunalohkoja tarjoiluun

Kuullota hienonnetut sipulit ja chili oliiviöljyssä. Lisää paellamausteet ja riisi ja kuullota hetki pannulla. Varo, etteivät mausteet pääse palamaan. Lisää pannulle paprika, appelsiinimehu, tomaattimurska ja reilu puolet vedestä. Murustele kalaliemikuutio mukaan.
Anna kiehua hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää vettä tarpeen mukaan ja sekoittele välillä.
Lisää lopuksi mukaan herneet ja katkaravut. Sekoita mahdollisimman vähän. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Leikkaa tarjolle sitruunalohkoja ja nosta pannu pöytään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti