18. elokuuta 2015

Kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsat täyttävät kasvulavat niin, ettei perässä pysy. Onneksi viime torstain hesarin ruokasivuilla oli hyvän kuuloinen ohje kasvispihveihin. Niiden kanssa ehdotettu tsatsiki olisi ollut mainio lisäke, mutta minä tyydyin tällä kertaa tyydyttämään valkosipulin himon lisäämällä valkosipulia suoraan ohjeeseen. Näitä minä olen syönyt töissä lounasruokana nyt jo kaksi päivää.

Kesäkurpitsa-fetapihvit400 g kesäkurpitsaa
1 kesäsipuli varsineen
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta minttua silputtuna
150 g fetaa
1 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
½ tl mustapippuria
suolaa

öljyä

Tee kesäkurpitsasta raastetta ja puristele pois ylimääräinen neste, Silppua mukaan sipuli, valkosipuli ja minttu. Murustele feta raasteeseen. Lisää korppujauho ja kananmunat, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin, Jos massa on liian löysää, lisää vielä yksi kananmuna. Paista pihvejä vielä uunissa, 180 asteessa, kymmenisen minuuttia.

Seuraavaksi täytyy etsiä taas uusi kesäkurpitsaohje... Viikonloppuna grillasimme pitkittäin leikattuja siivuja, joihin oli sivelty yrttiöljyä. Ihan kiva lisäke. Mutta kuinka monta kesäkurpitsaa ihminen jaksaa syödä kyllästymättä? Varmaankin aika monta, onhan tässä vielä kesää jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti