30. kesäkuuta 2015

Sitruunainen Mantelikakku

Kaapissa lojunut mantelijauhopussi oli syytä käyttää pois. Ajattelin sitruunan olevan hyvä makupari mantelille ja kas, googlaamalla löytyi heti käyttökelpoinen ohje. Sikke Sumari jakoi tämän yksinkertaisen, gluteenittoman kakun reseptin Ruokalan sivuilla. Tein sen vähän mukaillen. Kakusta tuli hyvää, ei kovin makeaa, mutta juuri sopivaa kahvin kaveriksi.

Sitruunainen Mantelikakku

400 g mantelijauhoja
5 kananmunaa
1 sitruuna
200 g ruokosokeria
1 rkl hunajaa

Mittaa kulhoon mantelijauhot. Raasta mukaan sitruunan kuori. Lisää sekaan kananmunat sekä sitruunan mehu. Lisää sokeri ja hunaja. Sekoita kaikki tasaiseksi lusikalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista kakkua 170 asteessa puoli tuntia. Laske sitten lämpötila 140 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia.

Tarkista kakun kypsyys puutikulla ja anna jäähtyä vuoassa.



Sekoitin jugurttiin vaniljajauhetta ja se sopi mainiosti kakun kylkeen. Kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa, niin maut tasaantuvat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti