21. kesäkuuta 2015

Jamie Oliverin Broilervuoka

Tämän arkisen ruoan postaaminen jäi juhannuskiireiden alle. Koska minun missioni on etsiä uusia arkiruokia perus-jauhelihakastikkeiden tilalle (eikä niissäkään toki ole mitään vikaa - kunhan ne eivät ole ruokalistalla joka viikko), tartuin Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat -kirjaan.
Hyvää ja nopeaa, tulee ehdottomasti jäämään meillä arkiruokalistalle. Ohjeessa mausteena käytettiin tuoretta Rosmariinia, mutta "korvasin" sen valkosipulilla. Ja laitoin pekonin tuplana.

Jamie Oliverin broilervuoka


oreganoa
(savu)paprikajauhetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
pala voita
broilerin rintafilepaketti (maustamaton, n. 500 g)
1 sitruuna
300 g kirsikkatomaatteja
8 pekoniviipaletta
3 valkosipulin kynttä

Ota leivinpaeriarkki ja ripottele sen päälle runsas hyppysellinen oreganoa, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Savupaprika toimii hyvin. Valuta arkille oliiviöljyä ja kääntele broilerin fileepaloja mausteessa. Kuumenna pannu hyvin ja paista fileisiin voissa kaunis pinta molemmin puolin.
Lohko sitruuna ja valkosipulinkynnet uunivuokaan, lisää tomaatit kokonaisina ja pinnalta ruskistetut broilerin palat. Kaada paistinpannulta rasva mukaan. Lisää pekoniviipaleet broileripalojen päälle. Kypsennä vielä ainakin 14 minuuttia uunissa grillivastuksen alla.


Vaihdoin blogiini ulkoasun, joka on peräisin blogista nimeltä Mooi. Aika hauska pohja. Toivottavasti myös toimii, sillä asetukset vaativat hieman jumppaa.

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa myös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti