1. elokuuta 2015

Elokuun aamukasteessa

Elokuun ensimmäinen päivä. Minne kesä- ja heinäkuu oikein hujahtivat?


Talomme valmistui 2008 ja tontti on 1,24 ha suuruinen. Tontti on metsäinen ja talo rinteessä. Kuluneet 7 vuotta eivät ole olleet kovin aktiivisia puutarhavuosia. Lähinnä talon ympärys on saanut nurmikon ja joitakin kukkapenkkejä. 
Mutta viime syksynä iso pyörä kääntyi ja alkuvuodesta aloitimme toden teolla ison pihaprojektin. Suurin osa puista kaadettiin Metsähallituksen toimesta. Mikä valo ja avaruus! Ensin näytti todella hurjalta, mutta nyt tiedän, että ratkaisu oli oikea. Alkukeväästä rinteen alapuolelle kaivettiin iso, n. 200 m2 kokoinen lampi. Paikka on ollut todella kostea aina ja siinä on ilmeisesti useampikin lähde. Pieneksi ihmetykseksi lampi täyttyi kahdessa viikossa. 
Työtä riittää vielä vuosiksi, mutta on mahtavaa nähdä, millaiseksi projekti muotoutuu pikkuhiljaa. Pääsin keväällä istuttamaan lammen rantaan mm. Loistokurjenmiekkoja, joista ihka ensimmäinen kukka avautui juuri.


Ostin Avoimet Puutarhat-päivänä mukavalta rouvalta valkoista Tuoksumalvaa (Onhan? Kertokaa, jos olette toista mieltä), jonka taimet lähti hyvin kasvuun. Ahkera kukkija jo nyt. Myös tämän istutin lammen rantaan, samaan penkkiin Tuoksukurjenpolven ja Ison Idänunikon kanssa.


Sininen Hollanninkurjenmiekka, "Blue Magic", on kaunis ruukussa. 


Turkestaninmaksaruoho valtaa alaa pinkkinä mattona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti