28. heinäkuuta 2015

Satoa odotellessa

Kasvimaalla ja -huoneessa on ihanaa käydä ihmettelemässä, mitä uutta päivän aikana on ehtinyt tapahtua. Napata sokeriherneenpalko tai kirsikkatomaatti suuhun. Maistaa rukolaa ja todeta, ettei tarvitse todellakaan laittaa ensi vuonna kasvamaan. Ainakin minun kylvämäni lajike on todellinen sinappikaali...


Omat kesäkurpitsan taimet eivät selvinneet alkukesän kylmistä tuulista ja ostin uudet taimet puutarhalta. Jännityksellä odotan, tuleeko näistä vihreitä vai keltaisia vai mitä. Nuppuja on jo paljon. Ja rikkaruohoja vähän. Laatikoissa saattaa tulla vielä tungosta ennen syksyä.


Ihana, ihana tilli. Tänä vuonna olen oppinut laittamaan tilliä jokaiseen salaattiin. Miten tilliin on ennen suhtautunutkin niin kapea-alaisesti. Ihan mahtava yrtti. Kylvin juuri uusia siemeniä vielä kahden rivin väliin, niin ehdin saada uuden sadon vielä ennen syksyä.
Vieruskaverina on Timjami, joka selvisi viime talvesta hyvin.


 Sokeriherne "De Grace".
Chilisadosta näyttäisi tulevan mahtava. Neljä puskaa, kolme lajiketta ja kaikissa paljon kukkia ja kypsyviä palkoja.


Samettikukkia ja porkkanoita sulassa sovussa.


Kasvihuoneessa on jo kypsynyt kirsikkatomaatteja, mutta nämä isot tomaatit ovat vasta alkaneet punastua. Lajike on Espero ja melkoisen isoja ja painavia tomaatteja on tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti