26. heinäkuuta 2015

Mansikkahilloa

Viikonlopun hommiin kuului pari laatikkoa mansikoita. Aikomushan oli mennä itsepoimintaan, mutta menin kuitenkin helpomman kautta. Eli torin.
Osan mansikoista pilkoin kattilaan hilloa varten. Omatekoinen pesee kaupan hillot 6-0, eikä tekeminen ole kovinkaan työlästä. Jonain vuonna tein mansikka-raparperihilloa, joka on myös kokeilemisen arvoista.

Pilkoin mansikoita isoon kattilaan 2 kg. Siihen määrään menee 2 pakettia Hillo-marmeladisokeria. Käytän sitä mieluummin, koska Hillo-marmeladisokeri ei ole yhtä makeaa kuin perinteinen hillosokeri. Koska tuotteessa on vähemmän sokeria eikä säilyvyys ole yhtä hyvä, valmiit hillopurkit säilytetään jääkaapissa.
Valmista hilloa tulee 6 kpl n. 3,5 dl vetoisia hillopurkkeja

Mansikkahillo
2 kg puhdistettuja mansikoita
2 pkt (660 g) Hillo-marmeladisokeria

Laita paloitellut mansikat kattilaan. Kaada Hillo-marmeladisokeri päälle.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat, voit surauttaa marjoja sauvasekoittimella pienemmiksi.
Kuori vaahto huolellisesti ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennenttuihin hillopurkkeihin. Itse kuumennan purkit käyttövalmiiksi astianpesukoneessa. Oikealla ajoituksella homma toimii, eikä tarvitse säätää uunin kanssa.


Mansikanmakuista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti