22. elokuuta 2014

Punaherukkapiirakkaa välipalaksi

Arkeen on mahtavaa löytää uusia toimivia reseptejä, joilla voi ilahduttaa sateisena iltana tai vaikka näin perjantaina, kun koululaiset kolistelevat kotiin ja kaipaavat välipalaa.
Vaikka punaherukka ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, tein tätä Madame Edith -blogista löytämääni reseptiä jo toistamiseen tällä viikolla! Nopea tehdä ja katoaa lautaselta alta aikayksikön. Kookos tuo "peruspiirakkaan" luonnetta.


Punaherukkapiirakka

125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
1 dl kookoshiutaleita
(1 tl leivinjauhetta)
2 dl punaherukoita

Tarjoiluun: vaniljajäätelöä (Lidlin Bourbon Vanilla on hyvää!)

Sulata voi ja vatkaa siihen sokeri. Lisää munat. Vatkaa taikinaan vehnäjauhot, vaniljasokeri ja -jauhe, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Ripottele päälle marjat ja kaada voideltuun (irtopohja)vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Muutin reseptiä hieman: vähensin vaniljasokerin määrää ja laitoin vaniljajauhetta tuomaan makua. Nyt toisen kerran tehdessäni laitoin myös 1 tl leivinjauhetta. Makutuomarit sanoivat jälkimmäisen piirakan olleen parempaa, koska se oli kuohkeampaa. Itse ehkä pidin piirakan koostumuksesta hitusen enemmän ilman leivinjauhetta. Niin tai näin, tämä ohje tulee varmaan käyttöön jatkossakin. Ehkä ensi kerralla kokeilen eri marjoja.



Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti