28. elokuuta 2014

Perunatortillat

Maku -lehti odotti eilen postilaatikossa ja lehdessä oli paljon inspiroivia ohjeita. Teemana oli tietenkin sadonkorjuu. Meillä on pihassa 4 luumupuuta, joten varsinkin uudet leivontaohjeet niiden sadon hyödyntämiseen ovat tervetulleita. Eli luumujen kypsymistä odotellessa..

Ensin kuitenkin pääsi kokeiluun perunatortilla. En ole mikään perunan suurkuluttaja, mutta tätä teki mieli kokeilla. Tortillan väliin iskettiin kinkkua ja kasviksia. Makua antoi kermaviiliin tehty tsatsikityyppinen kastike. Toimii. Mistään pikaruoasta ei tosin voi puhua, koska lättyjen tekoon meni aikansa. Kätevä emäntä tekisi tietysti taikinan edellispäivältä jääneestä perunasoseesta. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa. Lapset kysyivät voinko tehdä näitä myös huomenna ♥ 

Perunatortillat
(8 kpl)

3 dl perunasosetta
2-3 dl vehnäjauhoja


Valmista perunasose tai hyödynnä edellispäivältä tähteeksi jäänyt. Sekoita perunasose ja vehnäjauhot taikinaksi. Taikinan tulee olla kimmoisaa ja helposti kaulittavaa. Jaa taikina 8 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi letuiksi. Paista kuivalla paistinpannulla molempiin puoliin kaunis paistopinta, n. minuutti/puoli. Tortillat kannattaa muuten paistaa heti kaulimisen jälkeen, etteivät ne tartu kiinni toisiinsa. Täytä ja nauti.

 
kuva: www.maku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti