30. huhtikuuta 2014

Iloista Vappua!

Tämän vuoden vappudonitsit saivat kinuski - ja valkosuklaakuorrutteen. Aika makeita tuli, mutta niin kai on tarkoituskin. Donitsien ohje tuntui olevan sama monella sivustolla/lehdissä. Tämän ohjeen otin Ruokapirkasta ja tein pieniä muutoksia. Kinuskikuorrutteen ohje on Lunni leipoo -blogista.


Donitsit
(27 kpl)

75 g voita
1.5 dl sokeria
3 kananmunaa
11.5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1.5 tl kardemummaa
1.5 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa
1 dl maitoa
2 dl kermaa

Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

Kuorrutteeksi esim. sulatettua suklaata ja strösseleitä

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kermamaidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai lasia apuna käyttäen pyöreitä, n. 8 cm halkaisijaltaan olevia donitseja. Tee keskelle reikä esim. pullonkorkilla.

Kuumenna öljy teräskattilassa n. 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinanpala ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Laita donitseja varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 1-2 minuuttia. Käännä, kun pinta on kauniin ruskea. Kypsennä toiselta puolelta vielä n. minuutin verran. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Kuorruta jäähtyneet donitsit esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai kinuskikuorrutteella ja koristele strosseleillä tai suklaalastuilla.


Iloista ja herkullista Vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti