Rapeat Murokeksit
(n. 50 kpl)
4 keltuaista
hyppysellinen suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 vaniljatangon siemenet
1 3/4 dl hienoa sokeria
150 g kylmää voita
Siivilöi vehnäjauhot ja lisää 2 keltuaista, joihin on sekoitettu suola. Sekoita vaniljansiemenet sokerin kanssa ja lisää vehnäjauhoihin. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää vehnäjauhojen päälle. Vaivaa nopeasti sileäksi taikinaksi ja anna levätä viileässä noin puoli tuntia.
Vaivaa vielä taikinaa ja kauli ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Painele muoteilla pikkuleipiä ja voitele keltuaisella. Paista 180-asteisessa uunissa 10-15 min. vaaleankeltaisiksi.
Ihan samaa mieltä, murotaikina on tosi kätevää ja hyvääkin. Lapset tykkää meillä kun saavat kaulia ja painella muoteilla keksejä :) Hauskaa viikonloppua!
VastaaPoistaNiinpä, ja variaatioita on lukemattomia. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!
VastaaPoista