14. tammikuuta 2014

Ihana Guacamole-ohje

Viime torstain Hesarissa oli ruokasivuilla Guacamolen ohje, joka pääsi heti kokeiluun kun avokadot pehmeni riittävästi. Nykyisin olen avokadojen suurkuluttaja, vaikka ennen en mausta juuri välittänyt. Nyt ostan Lidlistä aina pussillisen kerralla ja lisään niitä vaikka salaattiin tai leivän päälle - avokado sopii yllättävän moneen ruokaan.



Guacamole

2 isoa kypsää avokadoa
1 pieni kypsä tomaatti
1/2 limetin mehu
1-2 valkosipulinkynttä
1/4 sipulia (2 rkl)
1/2 isoa punaista chiliä
1/2 tl suolaa
2 rkl korianterisilppua (itse jätin tämän pois)

Halkaise avokadot ja poista kivi. Lusikoi avokado kulhoon ja soseuta haarukalla. Kuutioi tomaatti. Purista limetin mehu avokadon joukkoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pieneksi silpuksi. Pilko chili pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua hetki jääkaapissa. 
---
 
Mukavaa pakkaspäivää! Ihanaa, kun valokin taas lisääntyy päivä päivältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti