2. helmikuuta 2016

Rapeat lohipalat

Tällä kertaa lautaselle päätyi lohta vähän eri muodossa. Tämä ohje on tehty soveltaen uudessa Martta-lehdessä ollutta ohjetta. Kaveriksi lautaselle käy vaikka perunamuusi ja kermaviilikastike. Nämä sopii mainiosti myös hampurilaisen väliin, me kokeiltiin! Tässä on taas yksi hyvä ja uusi ohje, jota tulee varmasti tehtyä pian uudelleen.

Rapeat lohipalat


600 g lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl suolaa
sitruunamehua

1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoa

paistamiseen n. 1/2 dl rypsiöljyä

Poista kalafileestä nahka ja nypi pois ruodot. Leikkaa file pitkittäin paloiksi. Mausta suolalla ja lorauksella sitruunamehua. Mittaa yhdelle lautaselle jauhot, riko toiseen kananmunat ja kolmanteen korppujauhot. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista palat rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Lisää tarvittaessa öljyä paistamisen aikana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti