4. helmikuuta 2016

Pepin spaghettivuoka

Tässäpä tulee erinomainen arkiruokaresepti. Nimi on Peppi Pitkätossun spaghettivuoka (älkää kysykö miksi) ja voin luvata, että maku on parempi kuin kuvani antaa ymmärtää. Ohje on maku.fi -sivulta ja olen muokannut tähän vähän pienemmän annoksen. Meillä ei oikein perus-makaronilaatikko uppoa, mutta tämä menee aina. Seuraavalla kerralla muistan ehdottomasti laittaa mukaan valkosipulia, koska ruoka huutaa sitä. Käytin tähän Koskenlaskijan perinteistä makua, mutta variaatioitahan saisi valitsemalla jonkun muun, vaikka chilillä maustetun version.

Pepin spaghettivuoka


500 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
40 g tomaattipyrettä
8 dl vettä
lihaliemikuutio
300 g täysjyväspaghettia
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
150 g Koskenlaskija-juustoa

kirsikka/luumutomaatteja

Lisää kattilaan öljyä ja ruskista jauheliha. Sekoita ruskistettuun jauhelihaan tomaattipyree. Mausta seos suolalla, sipulijauheella ja mustapippurilla. Kaada mukaan vesi, johon on murennettu lihaliemikuutio. Pätki mukaan spaghetti ja anna kiehua n. 5 minuuttia.
Pilko sulatejuusto pienimmiksi paloiksi ja anna sulaa seokseen. Kaada spaghetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Pilko tomaattia vuoan päälle ennen tarjoilua.


Kivaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti