26. tammikuuta 2016

Uunibataatti fetalla

Uusimmassa K-Ruokalehdessä oli pitkästä aikaa monta reseptiä, jotka herättivät kiinnostuksen. Yksi niistä on Uunibataatin ohje, jota maisteltiin viime viikolla. Annoskoot ovat kyllä niin sanotusti katsojan silmässä. Itse en esimerkiksi jaksaisi syödä kokonaista bataattia yhdellä ruoalla, sen verran kookkaita nuo aina ovat. Siksi kirjoitan tämän ohjeen vain suuntaa antavaksi, K-Ruoka -sivuilta voi sitten kurkkia tarkempaa infoa, jos tuntee tarvitsevansa. Muutenkin tämä oma versioni on vähän sovellettu, mutta lopputulos oli oikein hyvä!

Uunibataattia fetalla


bataatteja
rypsiöljyä 
Fetaa / salaattijuustokuutioita  (esim. salaattijuustokuutiot maustetussa öljyssä)
chiliä
paahdettua sipulia 
seesaminsiemeniä 
suolaa 
 
 Pese bataatit hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Valuta leikkuupinnalle vähän öljyä ja pistele reikiä haarukalla. Kypsennä uunipellillä leivinpaperin päällä n. 35-50 minuuttia, 200 asteessa, kunnes ne ovat pehmenneet. 
Hienonna chili ja paahda pannulla seesaminsiemenet. 
Kun bataatinpuolikkaat ovat kypsiä, riko niiden sisustaa hieman rikki haarukalla. Rouhi päälle suolaa. Murustele päälle fetaa, ripottele chilit ja paahdettua sipulia sekä seesaminsiemeniä. Fetan / salaattijuustopurkin öljy antaa myös hyvää makua täytteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti