19. tammikuuta 2016

Jauhelihakeitto

Minulla meni aika monta vuotta ennen kuin ymmärsin, että arkiruokarallia helpottaa kummasti suun-nit-te-lu. Että ottaa kynän kauniiseen käteen ja laittaa paperille ylös vaikka koko viikon ruoat. Samalla kirjoitetaan kauppalista. Ja joo, eihän se tietenkään aina mene suunnitelman mukaan. Eikä toki tarvitsekaan, jos on voimia ja intoa improvisoida. Mutta jos ei ole, niin pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen joka päivä. Loppujen lopuksi tuo suunnittelutyö vie yllättävän vähän aikaa, ainakin verrattuna siihen "mitä tänään syödään"-tuskailuun. Tällä viikolla meillä on ruokalistalla mm. jauhelihakeitto, vohvelisandwichit ja uunibataatit. Jälkimmäiset reseptit löysin uudesta K-Ruokalehdestä ja niitä on pakko kokeilla.

Tein alkuviikkoon ison kattilallisen meksikolaishenkistä jauhelihakeittoa. Lämmittävä ja mausteinen keitto sopii hyvin näihin pakkaspäiviin. Samalla saa tyhjennettyä kaappien sisältöä. Keitossa käytetty Mexican Style -pakastevihannespussi on hyvä löytö Lidlistä. Pussi sisältää mm. papuja (kidney-ja tarha-), maissia, sipulia ja paprikaa maustettuna.

Jauhelihakeitto


 n. 1,2 l vettä
1 lihaliemikuutio
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl /maun mukaan tuoretta chiliä 
1 iso punainen paprika
3 pientä perunaa (sakeuttamaan keittoa)
1 dl punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
700 g naudan jauhelihaa
750 g pss Mexican Style pakastevihanneksia (Lidl)
suolaa, mustapippuria

Maissilastuja tarjoiluun

Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa. Hienonna sipulit ja  lisää kattilaan. Suikaloi mukaan paprika, pilkotut perunat, tomaattimurska ja hienonnettu chili. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää ne sitten kattilaan. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
Paista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauheliha kattilaan yhdessä vihanneksien kanssa. Lisää vettä, jos keitto on liian sakeaa. Anna keiton kiehua vielä n. 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa & pippuria.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti