17. toukokuuta 2015

Oi ihana toukokuu!

Tänä vuonna taidan onnistua taimikasvatuksessa. Ainakin osittain. Koska tänä vuonna jaksoin oikeasti koulia taimet. Sain mahtavan määrän pieniä taimia: kahta eri laatua Samettikukkaa ja Pensaskrassia kahdessa värissä, Chiliä ja Harjaneilikkaa. Chilin taimet ovat vaan niin pieniä, että ei niistä taida olla tänä kesänä satoa antamaan. Kesäkurpitsan laitoin vasta tällä viikolla esikasvamaan. Luin jostain, että lyhytkin esikasvatus kannattaa, sillä kesäkurpitsa on nopea itämään. Lajikkeena on hauska "Eight Ball", saa nähdä miten onnistuu! Yrttien taimet täytyy taas ostaa, koska ne eivät kovasta yrityksestä huolimatta kasvaneet. Mikä siinä onkin niin vaikeaa? Onneksi kasvimaalla on valmiiksi ruohosipuli hyvässä kasvussa ja Timjamikin osoittaa elonmerkkejä.


Samettikukkia koulin isompiin ruukkuihin ainakin parikymmentä tainta. Se ei ole mikään suosikkini, mutta laitan tänä vuonna kukkaa kasvamaan kasvimaalle mm. porkkanan kaveriksi. 


Ihana, ihana Krassi. Kukkien väreinä on sekä kirkkaan- että vaalenapunaista. 

Kasvimaan lavakauluksiin laitan tänä vuonna mm. pyöreää kesäporkkanaa, pillisipulia ,sokerihernettä, salaatteja ja yrttejä. Kasvihuoneeseen tulee tomaatteja ja chiliä. Laajennan repertuaaria aika lailla, kun tilaakin raivattiin lisää. 
Viime vuonna kasvatin mm. lehtikaalia, mutta se jätti jotenkin kylmäksi. Loppujen lopuksi lehtikaalin käyttö jäi luvattoman pieneksi. Harmi sinänsä, koska lehtikaali on erittäin helppo ja hyvin kasvava kaalilajike. Eli kiva - jos tykkää. Ehkä kokeilen taas uudelleen vuoden päästä.


Kuvassa viime vuoden satoa, lehtikaalia, tomaattia ja puna-valkoraitaista punajuurta. Joku punajuuren valkoinen lajike on näköjään livahtanut samaan siemenpussiin.

Kivaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti