21. toukokuuta 2015

Flatbread ja Pulled pork

..vai pitäisikö sanoa ohutleipää nyhtöpossulla? En sano. Pulled pork on meidän perheen vakioruokaa. Onnistuu aina, on edullista ja ah niin hyvää. Ohjeen olen jakanut ennenkin täällä.
Tällä kertaa teki mieli kokeilla jotain flatbread-tyyppistä ratkaisua herkun paketoimiseen. 
Sovelsin eri ohjeita ja lopputulos oli aika hyvä. Vielä tarvitaan jatkojalostusta, vaikkakin miehen mielestä tässä oli jo kunnon street food-meininkiä. Tämäkin hakkaa jo mennen tullen kaupan vehnätortillat!

Flatbread Pulled porkille


1 1/2 dl maitoa
n. 3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
pari rouhaisua espanjalaistyylistä mausteseosta
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita taikinasta sopivan kimmoisa. Älä laita liikaa jauhoja, ettei taikinasta tule liian kovaa.
Kauli taikinasta 6 kpl ohuita, pyöreitä leipäsiä ja nosta varovasti kuumalle pannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Oliiviöljyä kannattaa laittaa pannulle vain vähän, jolloin lopputuloksesta tulee enemmän rapea kuin rasvainen. Täytä ja syö lämpiminä!

Täytteenä lihan lisäksi on kaalia, sipulisilppua, paprikaa ja kukkakaalia. Lisänä Lidlin savustettu sipuli -majoneesia. Lihan pintaan on hierottu mausteseos, jossa on mm. ruokosokeria, korianteria ja inkivääriä. Pulled porkin kanssa toimisi muuten myös Perunatortillat, joiden ohjeen löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti