7. toukokuuta 2015

Balilainen suklaakakku

Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut -kirja on helposti lähestyttävä. Kirjasta löytyy ohjeita aloitteleville raakaleipureille (kuten minä) ja toisaalta taas vaativampaankin makuun. Suklaakakun lisäksi testissä on ollut mm. Minttubrowniekakku, josta tuli myös hyvää.
Suklaakakussa korvasin ohjeessa pohjan saksanpähkinät manteleilla ja ohje toimi hyvin niilläkin.

Balilainen suklaakakku




Pohja:
2 ½ dl saksanpähkinöitä (manteleita)
2 ½ dl taateleita 
1/4 tl vuorisuolaa
Täyte:
2 ½ dl cashewpähkinöitä
1 dl sulaa kaakaovoita
1 dl kookossokeria
1 dl vettä (tai jäähdytettyä pakurijuomaa)
½ dl raakakaakaojauhetta
Koristeluun:
pähkinöitä  

Sekoita pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Painele pohja-aineet irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 20 cm).

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita (liotetut) cashewpähkinät, sula kaakaovoi, kookossokeri, vesi ja raakakaakaojauhe tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. 

Laita vuoka n.20 minuutiksi pakastimeen jähmettymään tai kunnes täyte on jähmettynyt. Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi veteen kastetulla ohuella veitsellä ja koristele.


Tämän päivän Hesarin ruokasivuilla oli muuten myös kiinnostava resepti suklaiseen raakakakkuun. Ehkäpä se pääsee seuraavaksi kokeiluun?


Ihanaa loppuviikkoa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti