19. lokakuuta 2014

Raakasuklaa

Tein ensimmäisen raakasuklaakokeiluni ikinä! Ja tämä vaikuttaakin hyvältä aseelta taisteluun sokerikoukkua vastaan. Tein kahta erilaista makua, joista toisessa on maapähkinävoi-sydän. Toiseen rouhin päälle suolattuja ja paahdettuja manteleita. Perusmassa on molemmissa sama. Vinkkejä löytyy esimerkiksi sivulta raakasuklaa.com ja Sukkia ja suklaata -blogista, josta otin reseptin. Tein puolikkaan annoksen tuosta reseptistä, joten mitat ovat aika hassuja. Muottina käytin Ikean tähtikuvioisia jääpalamuotteja.

Raakasuklaa
(14 tähtikonvehtia)


50 g kaakaovoita
37 g hunajaa
43 g raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa
2 rkl kaakaonibsejä

Maapähkinävoita
Paahdettuja ja suolattuja manteleita (rouhittuna)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kulhoon hunaja. Lisää raakakaakaojauhe ja rouhaise mukaan suolaa. Sekoita niistä tasainen massa ja maista. Lisää nibsit ja sekoita. Kaada muotteihin ja ripottele päälle mantelirouhetta.  Maapahkinävoinokareen lisäsin puoliväliin täytettyyn muottiin ja kaadoin vielä päälle suklaamassaa. Sitten muotit pakkaseen n. puoleksi tunniksi ja maistamaan!


Makua ajattelin vielä viilata itselle sopivaksi ja mielessä onkin jo pari uutta visiota maustamiseen ja makeuttamiseen. Näistä muuten tykkäsivät myös tytöt 9. vee ja mies.
2 kommenttia: