2. toukokuuta 2014

Kookos-linssikeitto

Olen tehnyt aiemminkin linssikeittoa ja silloin sain mainion vinkin Sanoin ja kuv(as)in -blogin Jenniltä. Siitä syntyi tämä ohje:

Kookos-linssikeitto


8 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2.5 dl ruskeita pikalinssejä
chiliä (maun mukaan)
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
250 g Wok Mix Thai -pakastekasviksia
suolaa
mustapippuria

Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Pilko porkkanat ja lisää kattilaan. Pilko sipulit ja kuullota ne kevyesti pannulla ennen kattilaan lisäämistä. Anna kypsyä n. 5  minuuttia ja lisää linssit. Lisää mukaan myös pakastekasvikset ja pilkottu chili. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilkoin keiton päälle ruohosipulia, koska sitä näytti jo olevan kasvimaalla tuoreena! Kokeilin myös laittaa keittoon lorauksen sitruunamehua ja se antoi soppaan mukavan säväyksen. Chiliä kannattaa laittaa reilusti, sillä se sopii tähän hyvin. Itselläni on vielä viimevuotisia, oman tuotannon kasvihuonechilejä pakkasessa. Sato oli niin mahtava, että pilkoimme niitä rasiaan ja laitoimme pakkaseen. Se toimi: sekä maku että väri säilyivät ja chilejä on kätevä ottaa tarvittava määrä ruoanlaittoon.

2 kommenttia:

  1. Oi, mullakin on chilipaprikan taimia kasvamassa, täytyy vaan pitää peukkuja että sato olisi yhtä hyvä kuin teillä. Kiitos pakastusvinkistä, olin itse suunnitellut vain kuivaamista, sikäli kuin nuo taimet tuosta kasvavat ja jotakin säilöttävää tuottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastaminen on ehdottomasti helpompi tapa kuin kuivaaminen. Kannat vaan pois, chilit halki ja pakasterasiaan. Me otimme myös suurimman osan siemenistä pois.

      Poista