Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä: pulled pork - aivan mahtava ruoka, ei ihme että siitä on nyt kohistu jo pari vuotta. Tämä jää ehdottomasti ohjelmistoon, seuraavalla kerralla taidan tehdä samalla vaivalla tuplasatsin. Lisäksi tein Coleslaw-salaattia varhaiskaalista ja Pitaleipiä. Toimii! Tätä ei voi kutsua pikaruoaksi, mutta hyvää kannatti todella odottaa.
Pulled Porkin ohje on Maku-lehdestä.
Pulled Pork
1,2 kg porsaan kasleria
1 1/2 dl ruokosokeria
1 1/2 rkl suolaa
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl inkivääriä
1 1/2 tl mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen.
Yhdistä suokosokeri, suola, korianteri, inkivääri ja mustapippuri keskenään.
Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
Anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.
Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.
Lisää halutessasi lihapalojen joukkoon hieman valmista BBQ-kastiketta.
Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!
Hyvältä näyttää, pitänee minunkin joku kerta lähiaikoina testata jonkinlaista pulled pork -viritelmää! :)
VastaaPoistaTää oli kyllä ihan superhyvää, suosittelen!
Poista