16. toukokuuta 2014

Pulled Pork

Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä: pulled pork - aivan mahtava ruoka, ei ihme että siitä on nyt kohistu jo pari vuotta. Tämä jää ehdottomasti ohjelmistoon, seuraavalla kerralla taidan tehdä samalla vaivalla tuplasatsin. Lisäksi tein Coleslaw-salaattia varhaiskaalista ja Pitaleipiä. Toimii! Tätä ei voi kutsua pikaruoaksi, mutta hyvää kannatti todella odottaa.
Pulled Porkin ohje on Maku-lehdestä.

Pulled Pork


1,2 kg porsaan kasleria

1 1/2 dl ruokosokeria
1 1/2 rkl suolaa
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl inkivääriä

1 1/2 tl mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen. 
Yhdistä suokosokeri, suola, korianteri, inkivääri ja mustapippuri keskenään.
Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
Anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.
Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.
Lisää halutessasi lihapalojen joukkoon hieman valmista BBQ-kastiketta.


Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, pitänee minunkin joku kerta lähiaikoina testata jonkinlaista pulled pork -viritelmää! :)

    VastaaPoista