24. maaliskuuta 2014

Pannareita välipalaksi

Joskus vaan pannarit on niin paikallaan. Näistä tuli superhyviä. Ohjeesta tulee aika monta pannukakkua, kun paistaa lettupannulla. Enemmän kuin riittävästi neljän hengen tarpeisiin. Alkuperäinen ohje löytyy myllynparas.fi.

Amerikkalaiset pannukakut
(n. 30 pientä pannukakkua)


3 munaa
3 rkl ruokokidesokeria
2.5 dl vehnäjauhoa
2.5 dl täysjyvävehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
200 g rahkaa
2.5 dl maitoa
0.5 dl voisulaa

Voita paistamiseen
tarjoiluun: marjoja ja vaahterasiirappia

Vatkaa munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita keskenään voisula, rahka ja maito. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maito/voiseosta ja sekoita taikinaksi.
Paista lettupannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen lämpötilaa, sillä pannukakut ottavat helposti liikaa väriä.
 

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Sivustolla onkin paljon kiinnostavia reseptejä ja linkkejä!

    VastaaPoista