18. maaliskuuta 2014

Sämpylät ♥ Porkkana

Leivoin alkuviikkoon sämpylöitä. Niiden haasteena on se, että uudella reseptillä tehdyistä tuleekin pettymys ja sämpylät ovat seuraavana aamuna ärsyttävän kuivia. Lempiohjeeni on ehdottomasti Sikke Sumarin Namasten sämpylät, mutta nyt kokeilin jotain muuta. Tässä ohjeessa kosteutta ja makua antaa porkkanaraaste. Koululaiset tykkäsivät ja aina on plussaa, kun kasviksia saa ujutettua mukaan!  Alkuperäinen ohje löytyy myllynparas.fi.
Porkkanasämpylät 
(20-25 kpl)


5 dl maitoa
3,5 dl porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
12 dl Sunnuntai kaurainen sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Raasta porkkanoista melko hienoa raastetta. Sekoita raaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota nesteeseen hiiva ja lisää suola. Lisää jauhoja ja alusta taikina hyvin. Älä lisää taikinaan liikaa jauhoja, jotta sämpylöistä tulee kuohkeita. Sekoita lopuksi mukaan pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden vielä kohota liinan alla. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti