2. maaliskuuta 2014

Kahvikakkua

Teki mieli leipoa ja reseptiksi valikoitui Leila Lindholmin Vanhanajan omenakakku. Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku. Ja tulihan siitä. Mehevä, eikä omenan maku hallinnut liikaa. Raastoin omenan karkeaksi raasteeksi, joka hukkui mukavasti taikinaan. Paistoin kakun silikonisessa tähtivuoassa. Kaneli antaa hyvin makua ja miksei kanelin tilalle sopisi myös kardemumma. Päälle laitoin koristeeksi tomusokeria ja valkosuklaa-lastuja.


Omenakakku

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g mantelimassaa

2 isoa omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

voita ja korppujauhoja vuokaan

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta omenat ja paista pannulla sokerilla ja kanelilla maustetussa voissa, kunnes ne alkavat hiukan pehmetä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen maito. Lisää seos vaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti kääntelemällä vaahtoon.
Raasta mantelimassa ja lisää se taikinaan. Sekoita myös omenaraaste taikinaan. Älä sekoita liikaa, jotta kakusta tulee kuohkea.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistoaika on n. 25-30 minuuttia uunin keskiosassa. Itse paistoin 30 min. mutta kakku olisi saanut olla vielä muutaman minuutin kauemmin. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jäähdytä, koristele ja nauti.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Parin viikon päästä pitäisi leipoa jotain työpaikan kahvihuoneeseen ja jokin kakkuresepti on tähtäimessä. Tästäpä sai hyvin inspiraatiota! Kiitokset postauksesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle kommentista! Kannattaa kokeilla, kakku parani vielä seuraavaan päivään, kun maut tasaantuivat entisestään.

    VastaaPoista
  3. Nam tätä mä taidan tänään kokeilla :)
    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun, niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan!
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että innostuit reseptistä, kokeile ihmeessä!

      Poista